Josje: Een ongeluk zit in een klein hoekje

Blog kinderhomepathie

Een ongeluk zit soms in een klein hoekje, maar de gevolgen kunnen enorm zijn. Josje (8 jaar) heeft vorig jaar in de zomer een ongeluk gehad waarbij ze haar arm gebroken had. Het moest geopereerd worden, een gecompliceerde breuk. Meestal herstellen kinderen goed en snel in dit soort gevallen. Helaas gold dat niet voor Josje. De arm verstijfde en ze kon hem nauwelijks nog bewegen.  Ze had ook elke dag pijn.

Uiteraard had ik de gebruikelijke eerste hulpmiddelen bij botbreuken voorgeschreven. En daarna nog een middel om de stijfheid te verminderen. Maar het gaf helaas niet het resultaat dat we graag wilden.

Begin december kwam Josje’s moeder op consult. Om een heel andere reden weliswaar, maar we hadden het ook even over Josje. Moeder vertelde dat ze op de wachtlijst stond voor een operatie omdat ze haar onderarm niet meer kon draaien. Volgens de chirurg kwam dit door het ontstane littekenweefsel. Maar het kon nog wel een paar weken duren voordat ze aan de beurt was.

Littekenweefsel is goed te behandelen met homeopathie. Josje heeft gedurende een maand dagelijks een middel ingenomen. Toen Josje’s moeder na een maand terug kwam voor een vervolgconsult was zij niet de enige die een heel eind opgeknapt was. Ook met Josje’s arm ging het een heel stuk beter. Ze kon haar onderarm weer draaien, en zelfs verder dan de chirurg met een operatie had willen bereiken! Een fantastisch resultaat. In slechts enkele weken tijd.

Josje’s arm is nog niet helemaal hersteld, er zit nog steeds veel stijfheid en ze kan nog steeds haar arm niet bewegen zoals vóór het ongeluk. Maar ze heeft geen pijn meer en de beweeglijkheid is aanzienlijk verbeterd. In februari gaat ze terug naar de chirurg voor controle en om te kijken wat er verder nodig is.