Oortjes.

Oorontstekingen. Ieder kind heeft er wel eens last van. Hoort erbij. Maar wat nou als je kind regelmatig oorontstekingen heeft? Dan krijg je een antibioticakuur van de huisarts. Probleem opgelost. Toch? Meestal niet. Integendeel. Na de eerste kuur volgt vaak een tweede en een derde en dan een doorverwijzing naar de kno arts die ook geen blijvende oplossing heeft en dus voorstelt om buisjes te plaatsen.

Het bovenstaande komt vaak voor, zo ook bij de 4 jarige Mike. Zijn ouders vroegen of ik nog iets kon doen, voordat ze buisjes zouden laten plaatsen bij hun zoon. En deze vraag krijg ik regelmatig…

Het antwoord is nooit een simpel ja of nee. Bij homeopathie kijken we niet alleen naar de klacht, maar ook naar het kind zelf. Want kinderen heb je in alle soorten en maten: verlegen, bedeesd, open, gesloten, brutaal, actief, passief, etc. En al deze kinderen kunnen terugkerende oorontstekingen ontwikkelen. Maar niet alle kinderen hebben hetzelfde homeopathisch middel nodig om te herstellen van hun oorontsteking.

Homeopathische middelen schrijf je voor op de zieke persoon, niet (alleen) op de ziekte.

Mike is een open kind met een sterke wil. Als hij zijn zin niet krijgt, kan hij behoorlijk boos worden. Hij maakt gemakkelijk contact met andere kinderen, maar laat zich de kaas niet van het brood eten. Naast regelmatig terugkerende oorontstekingen heeft Mike ook last van eczeem op de binnenkant van ellebogen en knieholtes. De bioresonantietest wees uit dat hij gevoelig is voor o.a. koemelk.

Een week na de start van de behandeling is Mike bij de KNO arts geweest voor controle. Zijn oren waren helemaal schoon en in orde. Geen buisjes nodig en ook geen antibiotica meer voor Mike. Na nog een aantal weken is ook het eczeem aan het verminderen en verder viel het zijn moeder op dat hij minder snel boos werd als hij zijn zin niet kreeg.

Mike zit letterlijk weer lekker in zijn vel en zijn oren doen het prima. Al is hij af en toe nog wel een beetje Oost-Indisch doof…..

Heb jij ook een kind met regelmatig terugkerende oorontstekingen? En wil je weten wat homeopathie voor jou kind kan betekenen? Blijf er niet mee zitten, maar neem contact op.