In de kleuterklas zat ik vaak naast een jongetje met heel veel wratten op zijn handen. Eigenlijk was ik een beetje bang voor hem, door die wratten, en wilde ik liever niet naast hem zitten.

Wratten komen nog steeds veel voor. Een enkele wrat is nog wel aan te stippen of te behandelen bij de huisarts. Maar wat als het er veel zijn, zoals bij Teun (niet zijn echte naam), of als ze steeds terug komen.

Teun heb ik goed kunnen helpen met homeopathie. Op de foto van 9 september zie je duidelijk wat er “aan de hand” was: veel wratten op zijn vingers en met name rondom de nagels. Op de foto van 16 december zie je geen enkele wrat meer op zijn hand, het ziet er prachtig uit!

Veel mensen kennen het homeopathische middel Thuja voor de behandeling van wratten. Dit is een middel dat bij de natuurdrogist te krijgen is. Soms zal het een fantastisch resultaat geven, maar lang niet altijd. Dat betekent niet dat homeopathie niet werkt bij wratten, maar dat een ander middel nodig is. Dat was ook zo bij Teun.

Door goed te kijken naar de specifieke kenmerken van Teun’s wratten, heb ik het voor hem juiste middel kunnen kiezen en was hij binnen 3 maanden voorgoed van zijn wratten af. Teun en zijn moeder zijn blij met het resultaat. En daar word ik dan weer blij van!

Voor en na foto

(De foto’s zijn gemaakt door Teun’s moeder en ik heb haar toestemming om ze te gebruiken.)